Actief zijn

Actief zijn

Geen zin om stil te zitten? Beleef Drenthe door te doen!

Zwemplezier
Zwempret is gegarandeerd in het grote openluchtzwembad van Zweeloo, dat zich op slecht 10 minuten loopafstand van vakantiehoeve De Hoge Hof bevindt. Overdekt zwemmen kan in verschillende zwembaden in de regio.
verder zijn in de naaste omgeving de bekende zwemplassen, zoals de Kibbelkoele, het Loomeer en het Ermerstrand.

Wildlands Emmen
Het voorheen bekende Noorderdierenpark in Emmen is getransformeerd in heus beleef-park. Het wordt door velen gezien als de mooiste dierentuin van Nederland. De dieren zitten in een natuurlijke omgeving zonder hekken. Wat dierenpark Emmen bijzonder maakt zijn de grote groepen dieren. Zo is er een kudde van 13 olifanten, een groep van 130 pinguïns en zijn er 125 mantelbavianen.

Boomkroonpad
Lopen tussen de toppen van de bomen, wie wil dat nu niet! Het boomkroonpad Borger biedt deze mogelijkheid. Vanaf de ingang komt u eerst in de worteltunnel. Dit geeft het gevoel alsof u in Alice in Wonderland beland bent. Hier ziet u namelijk de onderkant van het bos. De wandeling gaat verder via het boomkroonpad. Hier loopt u hoog tussen de toppen van de bomen. Het is een bijzondere ervaring om het bos te zien, een eekhoorn in de top van de boom is plotseling op ooghoogte. Het buitencentrum boomkroonpad is ook een startpunt voor verschillende wandelingen variërend van 3 tot 16 kilometer. Daarnaast worden er regelmatig demonstraties en activiteiten georganiseerd zoals de spectaculaire roofvogeldemonstratie. Voor kinderen zijn er verschillende spannende activiteiten, zoals hutten bouwen in het Lorkenspeelbos, spelen op de Bosweide en natuurspeurtochten.