Beleef Drenthe

Beleef Drenthe

Wandelen en fietsen

fietsen

Drenthe is met ruim duizend kilometer aan fietspaden een echte fietsprovincie. Vanuit uw vakantieverblijf fietst u zo naar hunebedden, bossen, veen en mooie dorpjes. Maar ook voor wandelaars zijn er prachtige routes. U kunt hier zelfs wandelen tussen de boomtoppen, op het Boomkroonpad. Natuurgebieden de Mepperdennen en De Klencke liggen op een steenworp afstand en het verblijf ligt aan de natuurlijke wandelroute Aalden Rondomme.

Ontdek meer

Lekker eten

joop zwiep - restaurant

Voor de lekkere trek kunt u op loopafstand van de Hoge Hof bij verschillende eetgelegenheden terecht.  Een pannenkoek in een Oud-Saksische boerderij, een pizza in één van de beste Italiaanse restaurants van Nederland en een Drentse schotel bij Tante Sweel behoren tot de mogelijkheden.

Ontdek meer

Cultuur snuiven

Herinneringscentrum2

Het museum heeft een bijzonder brede collectie van prehistorie tot hedendaagse kunst. Op de afdeling archeologie vindt u indrukwekkende vondsten zoals de oudste boot ter wereld “de Kano van Pesse”, mammoetbotten, objecten gevonden rond de hunebedden en het meisje van Yden.

 

Een bezoek aan herinneringscentrum Kamp Westerbork is een indrukwekkende ervaring. Naast het kampterrein is een museum gevestigd. In het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork staat het leven van slachtoffers en overlevenden centraal.

Ontdek meer

Actief zijn

zwembad 2-Zwemplezier

-Dierenpark Emmen

-Boomkroonpad

Ontdek meer

Golfen

golf-sport2-522x391Er zijn diverse golfbanen in de omgeving. De dichtsbijzijnde en tevens oudste club van Drenthe, de Drentse Golfclub De Gelpenberg, ligt in een bosrijke omgeving net buiten Aalden. Daarnaast kunt u terecht bij de Drentse Golf en Country club en de Country Golf Ees.

Ontdek meer