Wandelen & Fietsen

Wandelen & Fietsen

Geniet van de mooie en rustige omgevingen van Aalden

Drenthe is met ruim duizend kilometer aan fietspaden een echte fietsprovincie. Vanuit uw vakantieverblijf fietst u zo naar hunebedden, bossen, veen en mooie dorpjes.

Maar ook voor wandelaars zijn er prachtige routes. U kunt hier zelfs wandelen tussen de boomtoppen, op het Boomkroonpad. Natuurgebieden de Mepperdennen en De Klencke liggen op een steenworp afstand en het verblijf ligt aan de natuurlijke wandelroute Aalden Rondomme.

Aalden Rondomme
Aalden Rondomme is een idyllische, bewegwijzerde wandelroute rondom de dorpen Aalden en Zweeloo.

De wandelroute is geheel ontworpen en aangelegd door de inwoners van beide dorpen. De wandelaar steekt via bruggetjes en stapstenen een aantal keren de al in de IJstijd ontstane Aelderstroom over en ontdekt de mooiste plekjes in de omgeving. Bijna zeven kilometer lang wordt hij verrast door indrukwekkende vergezichten die het landschap te bieden heeft.

Dichtersroute
Door de dorpen Aalden en Zweeloo loopt tevens de zes kilometer lange Dichtersroute. Hieraan hebben 20 Drentse dichters hun medewerking verleend, waaronder Marga Kool, Anne Doombos, Rieks Siebering en Harm Dijkstra. Alle gedichten zijn geschreven over speciale historische en culturele locaties in de omgeving, zoals het kerkje in Zweeloo, de molen van Aalden en de Aalderstroom. De gedichten zijn geplaatst op glazen panelen, waardoor de wandelaar het achtergelegen landschap kan blijven zien.

dichtersroute